ELŐADÁSSAL ÉS KOSZORÚZÁSSAL EMLÉKEZTÜNK NÉVADÓNKRA

Április 5-én, pénteken iskolánkban fogadhattuk Dr. Juhász Andrást, az ELTE kandidátusát, egyetemi docensét, aki „Eötvös Loránd nagy kísérletei – az Eötvös-emlékév tiszteletére” című előadását tartotta meg tanulóink és pedagógusaink számára.
Az esemény bekerült az Oktatási Hivatal Bázisintézményi programjába, így más iskolák pedagógusait is fogadhattuk ennek keretében.
Az előadás során bemutatásra kerültek Eötvös Loránd tudományos munkásságának fő területei, azok eredményei, de ezeken kívül előtérbe került úgy is, mint ember.
Megismerhettük családi körülményeit, azt a támogató környezetet, ahol nevelkedett. Kiemelésre került életének másik két fontos területe, a közéleti- és sport tevékenysége is.
Dr. Juhász András előadásában színesen illusztrálva, érdekesen, a megfelelő hangsúlyokat megtalálva mutatta be azt a páratlanul összetett, a tudományos és közéleti területen is egyedülállóan komplex életutat, amely Eötvös Lorándot jellemezte.

A rendezvény egyben a „Középpontban Eötvös Loránd” elnevezésű projektünk záró eseménye is volt, ezért Weimann Gáborné igazgató röviden összefoglalta a rendezvénysorozatot iskolánkban megvalósított programjait.

Az előadás után az Eötvös Lorándról elnevezett iskolák megjelent képviselőivel jó hangulatú megbeszélést tartottunk, iskolánk emlékhelyénél közösen megkoszorúztuk névadónk szobrát, majd a napot a résztvevők számára szervezett fogadással zártuk.

 

Mindenkinek köszönjük a részvételt és a nap eseményeinek szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítséget.

Sajtómegjelenés:

Kapos.hu Híradó (10:30-tól)