Energiahatékony Mentor Iskola lettünk!

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, aminek egyik fontos kérdése az energiafelhasználás. Ez a legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező hazai energiahatékonysági program. Létrehoztak egy virtuális erőművet, amelynek célja nem az energiatermelés, hanem az energiamegtakarítás. Projektjük keretén belül felhívást intéztek különböző cégekhez, vállalkozásokhoz és önkormányzatokhoz, arra bíztatva őket, hogy bizonyos fejlesztéseket végrehajtva energiát takarítsanak meg, hiszen az el nem költött energiánál zöldebb és olcsóbb energia nem létezik.

A program 2011-ben indult és 2016-tól a fenntarthatósági témahét keretén belül már az iskolákat is megszólítják. Az oktatási intézmények esetében az volt a fő cél, hogy a diákok megismerjék a túlzott energiafelhasználásból eredő és ennél fogva földünk jövőjét veszélyeztető problémákat, és a tanulók minél szélesebb körben ismerkedjenek meg alternatív, környezetkímélő megoldásokkal.

 

 

Azon iskolák, amelyek komolyan vették ezt a felhívást és tanulóik igazolhatóan részt vettek a témához kapcsolódó különböző színes programokon, elismerésben részesültek. Iskolánk az előző tanévben, mint Energiatudatos iskola már átvehetett egy elismerést, de most szeptember 20-án egy szinttel feljebb lépve, Energiahatékony mentor iskola címen újabb elismerésben részesültünk az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. Rajtunk kívül Magyarországon, csupán még egy iskola büszkélkedhet ezzel a címmel.

Az idei tanév fenntarthatósági témahetének középpontjában a víz és a közlekedés áll majd. Az eseményre a számos már megszokott és új program mellett egy meglepetéssel is készülünk diákjaink számára!

M1 híradóban megjelent összefoglaló

 

fotógaléria: http://www.mi6.hu/2018osz/

A MI6 Virtuális Erőmű Applikációját az alábbi linkeken töltheti le. Ebben bővebben olvashat a pályázati információkról, illetve a díjátadón készült fényképek mellett, itt is megtekintheti a hamarosan megjelenő kisfilmet.

IOS: https://itunes.apple.com/app/id1352913211 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.energrade.mi6