„ENERGIATUDATOS ISKOLA” lettünk!

2018. március 6-án, a Nemzetgazdasági Minisztériumban vette át iskolánk igazgatója az "Energiatudatos iskola" tanúsítványt, amit a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. adományozott intézményünknek kimagasló eredményei elismeréseképpen.

MTV1 összefoglaló a Virtuális Erőmű Program 2018 márciusi díjátadójáról:

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. honlapja

ELŐZMÉNYEK:

2017. április 24-28. között iskolánk nagyszabású rendezvénysorozatot tartott, amelynek célja diákjaink környezettudatos szemléletformálása volt. A témahét keretén belül számos programot bonyolítottunk le, amelynek során mind tanárainkat, mind pedig tanulóinkat minél szélesebb körben igyekeztünk bevonni a fenntarthatósággal kapcsolatos teendőkbe, és felhívni figyelmüket a Földünket sújtó súlyos környezeti problémákra, egyúttal utat mutatva és megoldásokat keresve a jövő generációi számára.

A számtalan színes program egyike a környezeti problémákat okozó autóipar azon próbálkozására szerette volna felhívni a figyelmet, amellyel új, környezetbarát (hibrid) gépkocsik tömeges gyártásába kezdett. A kiállítás résztvevői egész héten át megcsodálhatták az iskola aulájában, a KOTO Toyota Autóház Kft. két hibrid járművét.

 

Nagy sikert aratott az újrahasznosított anyagokból készített ruhák divatbemutatója is. Nem csak diákok, de néhány vállalkozó kedvű tanárunk is beöltözött a saját maguk által készített ruhákba.

Szintén nagyon népszerű volt az újrahasznosítható anyagokból készült dísztárgyak, szobrok és használati tárgyak bemutatója és a plakátpályázat is.

A felsőbb éves tanulók gyárlátogatáson vettek részt, amelynek keretében megismerhették a Hulladék Újrahasznosító Üzemet, illetve a Kaposvári Cukorgyár Biogáz Üzemének működését. Alsóbb éves tanulóink eközben játékos vetélkedőkőn mérették meg magukat és udvartakarításban serénykedtek.

Munkánk elismeréséül a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. oklevéllel jutalmazza intézményünket és egy évig használhatjuk az „Energiatudatos Iskola” címet, illetve az ezt tanúsító védjegyet.